Суд відпустив із СІЗО водія, який збив двох дітей на проспекті Науки

У Харкові суд змінив запобіжний захід водію Toyota Land Cruiser Дмитру Лисенку, якого підозрюють у тому, що 11 листопада на проспекті Науки, перебуваючи в стані наркотичного сп’яніння, він проїхав на червоне світло і збив серед пішохідного переходу 13-річних Сашу та Дашу.

Про це Харків Times повідомив спікер Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

За його словами, водію змінили запобіжний захід на домашній арешт на термін 60 днів. Таке рішення 24 січня ухвалила суддя Київського районного суду м. Харкова Наталія Бородіна.

“Експертиза встановила у дітей пошкодження легкої та середньої тяжкості. Відповідно статтю перекваліфікували ч. 1 ст. 286-1 КК”, – розповів Дмитро Чубенко.

Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами терміном від трьох до п’яти років.

Спочатку кримінальне провадження з ДТП із двома збитими дітьми було відкрито за ч. 2 ст. 286-1 КК (скоєння ДТП у стані наркотичного сп’яніння, що спричинило тяжке тілесне ушкодження потерпілому.). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до восьми років.

Дмитро Чубенко наголосив, що закон забороняє утримання під вартою людини, якій оголошено підозру за ч.1 ст.286-1 ККУ.

“У даній ситуації найтяжчий запобіжний захід, який можна було обрати, це домашній арешт”, – повідомив спікер прокуратури.

Як повідомляв Харків Times, 11 листопада автомобіль Toyota збив двох 13-річних підлітків на перехресті проспекту Науки та вулиці Тобольської у Харкові.

Поліція затримала 34-річного водія позашляховика, який проїхавши на червоне світло, збив дітей на пішохідному переході.

Правоохоронці підозрювали, що водій, який збив дітей, знаходився під дією психотропних або наркотичних речовин. Згодом ці підозри підтвердилися.

Обидві дитини були доставлені до Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги.

Увечері 12 листопада суддя Київського райсуду Харкова Наталія Бородіна ухвалила, що водій Toyota Land Cruiser Дмитро Лисенко може до суду вийти під заставу в сумі 340 тисяч гривень. Прокуратура просила суд застосувати до Лисенка безальтернативний арешт, а коли суддя Бородіна наполягла на призначенні суми застави, вимагала 10 млн гривень.

Адвокат розкритикував розмір застави Лисенка, якого підозрюють у резонансній ДТП на проспекті Науки.

Прокуратура подала апеляцію на запобіжний захід для Дмитра Лисенка.

18 листопада Харківський апеляційний суд збільшив суму застави, під яку Дмитро Лисенко, який збив на пішохідному переході двох підлітків, може вийти з-під варти. Прокуратура вимагала 10 млн. грн.