Слідчі підозрюють агронома у забрудненні ділянки на вулиці Драгомировській

Фото: khar.gp.gov.ua

У Харкові проводиться розслідування за фактом забруднення ділянки, розташованої біля приватного підприємства на вулиці Драгомировській. Під підозрою – головний агроном цієї ПрАТ.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

“Головний агроном допустив складання відходів без відповідних дозволів на земельні ділянки комунальної власності, які непристосовані та не облаштовані для цього. Зазначені дії спричинили перевищення гранично допустимих коефіцієнтів із забруднюючих речовин”, – розповіли в прокуратурі.

Площа ділянки, незаконно перетвореної на смітник, становить понад 5 000 кв.м.

На думку слідства, головний агроном, який допустив несанкціоноване скидання відходів, порушив вимоги законів «Про відходи», «Про охорону земель» та Земельного кодексу. Завдані державі збитки слідство оцінило у 6,3 млн грн.

За фактом забруднення земель слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 239 КК. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 000 грн. до 68 000 грн.) або позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Старшому агроному повідомили про підозру у скоєнні цього правопорушення.

Як повідомляв Харків Times, у Богодухівському районі судитимуть директора комунального підприємства, який допустив незаконне вивезення відходів на сміттєвий полігон.