Падіння футбольних воріт на школяра: перед судом постане заступник директора приватного ліцею в Харкові

Фото: Національна поліція у Харківській області

Слідство з’ясувало, що у падінні футбольних воріт на шестирічного хлопчика винен заступник директора ліцею, який не проконтролював безпеку встановлення конструкції. Справу передано до суду.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Салтівська окружна прокуратура Харкова затвердила та направила до суду обвинувальний акт щодо заступника директора одного з харківських приватних ліцеїв за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК).

Досудовим розслідуванням встановлено, що ввечері 14 вересня 2021 року шестирічний учень приватного ліцею чекав на своїх батьків біля футбольних воріт на території навчального закладу. Поруч грали інші діти. Якоїсь миті металеві ворота впали на дитину, вдаривши її по голові. Хлопчик упав непритомний і пізніше був госпіталізований.

За даними слідства, за створення безпечних умов для використання футбольних воріт у ліцеї відповідав заступник директора. Він і має відповісти перед судом, чому ці умови не було створено.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів або без.

Як повідомляв  Харків Times, 14 вересня 2021 року, приблизно о 18:00 бригада «швидкої допомоги», приїхавши на виклик, , виявила на шкільному стадіоні по вулиці Академіка Павлова дитину непритомну. Поруч на землі лежали металеві футбольні ворота.

Згідно з інформацією щоденного звіту про оперативну обстановку в Харківській області, трагічний випадок стався в ліцеї «Перша українська школа» на вулиці Академіка Павлова, 46/8.

«Група першокласників, які займалися в «групі продовженого дня», була на спортивному майданчику. Під час гри на голову одного з хлопчиків упали футбольні ворота. Постраждалий учень (06.01.2015 року народження) з відкритою черепно-мозковою травмою та переломом основи черепа у вкрай тяжкому стані був доставлений до лікарні невідкладної швидкої допомоги», — сказано у звіті.

Раніше, 5 березня 2017 року, під футбольними воротами біля модульного містечка на проспекті Лева Ландау загинув 14-річний хлопчик-переселенець.

Наприкінці грудня 2017 року до суду було скеровано обвинувальний акт стосовно директорки підприємства-підрядника, яка порушила правила безпечної експлуатації споруд, що спричинило загибель підлітка (ч. 2 ст. 275 КК).

У липні 2020 року прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у тій самій справі стосовно двох посадовців Харківської міської ради.