У Харкові утилізували 20 тисяч новорічних ялинок (фото)

Фото: city.kharkov.ua

У Харкові триває післяноворічне прибирання міста – комунальники утилізують уже непотрібні, викинуті ялинки та демонтують святкові інсталяції.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міськради.

За словами начальника служби логістики та диспетчеризації КП «КВБО» Артема Семикопенка, викинуті новорічні дерева дроблять спеціальним обладнанням. У місті для цих цілей організували три спеціальні майданчики. Окрім цього задіяні дві мобільні бригади, які розпилюють та подрібнюють ялинки безпосередньо у дворах житлових будинків.

Спільними зусиллями комунальники утилізують близько 4 тисяч ялинок щодня та протягом цього тижня закінчать роботи. Станом на 24 січня у Харкові утилізували 20 тисяч ялинок та сосен.

«Якщо порівнювати з минулим роком, то кількість викинутих ялинок зменшилася вдвічі. Минулого року ми переробили та вивезли 60 тис. дерев, а цього року, за нашими підрахунками, їх буде близько 30 тис.», – зазначив Артем Семикопенко.

Харків’ян просять не складувати ялинки у контейнери для ТПВ, а залишати на майданчиках для збирання великогабаритних відходів. Також, наскільки можна, дерева краще обмотати мотузкою чи поліетиленом, щоб із нею було зручніше працювати.

Відходи від ялин та сосен можна використовувати для утеплення рослин та вольєрів тварин, а також для опалення приміщень. Усі перероблені дерева підприємство готове передати харків’янам. Для цього необхідно подати заявку, і якщо домоволодіння знаходиться у межах міста, відходи доставлять безкоштовно.

Крім утилізації ялинок у Харкові демонтують інсталяції, які прикрашали місто у новорічні та різдвяні свята. Ці роботи співробітники СКП «Харківзеленбуд» розпочали 19 січня у віддалених районах і потихеньку рухалися до центру.

Сьогодні, 24 січня, розбирали фігуру Санта-Клауса на майдані Конституції.

За словами прес-секретаря СКП «Харківзеленбуд» Олексія Комякова, на демонтаж декорацій потрібно набагато менше часу, ніж на їх встановлення.

«Надалі всі декорації пройдуть планове техобслуговування. Деякі потрібно буде відремонтувати, решту сховають до наступного Нового року», – повідомив пОлексій Комяков.

Як повідомляв Харків Times, 15 січня центром Харкова пройшла Вертепна хода.