Начальник УСБУ в Харківській області заявив про “роздмухування” політсилами істерії щодо військової загрози регіону

Роман Дудін. Скриншот

Начальник Управління Служби безпеки України в Харківській області Роман Дудін заявив про “роздмухування” істерії щодо військової загрози регіону з боку окремих політичних сил.

Про це Дудін заявив підчас апаратної наради у Харківській облдержадміністрації 24 січня, повідомив кореспондент Харків Times.

“На сьогоднішній день вбачаємо, що окремими політичними партіями, осередками, рухами, саме на території Харківського регіону роздмухується істерія стосовно можливої потенційної військової загрози у Харківському регіоні. Скажу так, що на сьогоднішній день приводів для цього саме в Харківському регіоні немає. Якби на сьогоднішній день люди зі зброєю вийшли на вулицю, то це для декого був би веселий сюрприз, скільки осіб, з яких значна кількість підготовлена, групи, я не можу все казати на загал”, — сказав Дудін. При цьому керівник УСБУ не уточнив, про які саме політичні сили йдеться.

Він наголосив, що силовий та правоохоронний блок області як ніколи за останні вісім років готовий виникнення будь-яких надзвичайних ситуацій. За останній рік в області було проведено 134 навчання з відпрацювання різних сценаріїв розвитку подій.

“Нам відомо більше 10 потенційних сценаріїв розвитку подій – відпрацьовані всі. Відпрацьовані навіть при повній зміні керівництва, керівного складу”, – сказав Дудін.

Як повідомляв Харків Times, 20 січня президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю американському виданню The Washington Post заявив, що Росія може окупувати Харків.