Харківські прикордонники не спостерігають нестандартних активних дій на кордоні з Росією

Олег Ковальчук. Скриншот

Прикордонники не спостерігають нестандартних активних дій з боку Російської Федерації у зоні відповідальності 4-го прикордонного загону Державної прикордонної служби.

Про це заявив підчас апаратної наради у Харківській облдержадміністрації 24 січня командир загону Олег Ковальчук, повідомив кореспондент Харків Times.

“На сьогодні по державному кордону охорона здійснюється посилено, забезпечено цілодобовий моніторинг державного кордону, оперативне реагування на обстановку та застосування резерву у разі провокацій або нестандартних ситуацій “, – сказав він.

За словами Ковальчука, у пунктах пропуску через державний кордон забезпечено фільтраційні заходи з усіма особами, які перетинають державний кордон, забезпечено опитування обслуговуючого персоналу. “Ми володіємо тією обстановкою, яка є у прикордонній суміжній державі. На сьогодні обстановка стабільна та контрольована. З боку суміжної держави якихось нестандартних активних дій не спостерігається”, – наголосив Ковальчук.

Як повідомляв Харків Times, начальник Управління Служби безпеки України в Харківській області Роман Дудін заявив про “роздмухування” істерії щодо військової загрози регіону з боку окремих політичних сил.

20 січня президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю американському виданню The Washington Post заявив, що Росія може окупувати Харків.