В Ізюмі дві школи через коронавірус закрили на карантин

У місті Ізюмі Харківської області ліцей №3 та ліцей №4 відправили на карантин. Таке рішення 21 січня ухвалила міська комісія з Техніко-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС).

Про це Харків Times дізнався з повідомлення заступника Ізюмського міського голови Володимира Мацокіна.

За його словами, у місті спостерігається зростання кількості хворих на коронавірус та госпіталізованих до центральної міської лікарні Піщанської Богоматері.

“Сьогодні (21 січня – прим. ред) комісія з надзвичайних ситуацій нашої громади ухвалила рішення тимчасово, на тиждень закрити два наші ліцеї, це ліцей №3 та ліцей №4. Таке рішення викликано ситуацією, коли більшість вчителів, викладацького складу захворіли і сьогодні не може здійснюватися робота цих навчальних закладів” , – повідомив чиновник.

Він також нагадав, що почалася нова хвиля захворюваності на COVID-19, драйвером якої в основному став штам Омікрон, який, за даними ВООЗ, має вищу швидкість поширення.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області станом на 8:00 22 січня виявили 253 880 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 1 159 — за минулу добу.

У Харківській області підтвердили циркуляцію штаму Омікрон.