Олімпіада в Пекіні – хто з харківських спортсменів боротиметься за медалі

Фото: tsn.ua

У Зимових Олімпійських Іграх, що стартують 4 лютого у столиці Китаю, візьмуть участь 45 українських спортсменів. Харкв’яни представлятимуть Україну у трьох видах спорту: фігурне катання, лижні гонки та шорт-трек.

Про це Харків Times дізнався із повідомлення Національного Олімпійського комітету України.

“45 спортсменів представлять Україну на XXIV зимових Олімпійських іграх у Пекіні в 12 спортивних дисциплінах: біатлоні, бобслеї, гірськолижному спорті, лижному двоборстві, лижних гонках, санному спорті, скелетоні, сноубордингу, стрибках на лижах з трампліну, фігурному катанні, фристайлі та шорт-треку.”, – розповіли у НОК.

За інформацією Комітету, у 2022 році кількість учасників від України на 12 більше, ніж на попередніх Олімпійських Іграх у Пхенчхані.

Знову боротиметься за найвищі спортивні нагороди дует фігуристів із Харкова – Олександра Назарова та Максим Нікітін. П’ятиразові чемпіони України та учасники Олімпіади-2018 у Пхенчхані отримали ліцензію та виступлять у Пекіні.

35-річний лижник Руслан Перехода виступить на Зимовій Олімпіаді-2022 на трьох дистанціях (15, 30, 50 кілометрів). Харків’янин представляв Україну на Олімпійських іграх-2014 у Сочі, стартував у двох гонках: спринті та командному спринті.

19-річна Уляна Дуброва здобула олімпійську ліцензію на заключному етапі Кубка Світу-2021/22 з шорт-треку на дистанції 1500 метрів. Українські шорт-трекісти (крім харків’янки ліцензію завоював киянин Олег Гандей) будуть представлені на Іграх поле перерви у два олімпійські цикли.

Нагадаємо, що на Олімпіаді-2018 у Пхенчхані Україну представляли двоє харків’ян.

Довідково: Зимові Олімпійські ігри у Пекіні відбудуться з 4 по 20 лютого 2022 року. Урочиста церемонія відкриття Олімпіади запланована на п’ятницю, 4 лютого. Щоправда, самі змагання розпочнуться за два дні до офіційного відкриття. 2 лютого стартують попередні раунди в керлінгу, а 3 лютого – змагання з хокею та фрістайлу.

Під час зимової Олімпіади у Пекіні будуть проводитись змагання з 15 дисциплін у семи видах спорту.

Усього розіграють 109 комплектів медалей. Це на сім більше, ніж у південнокорейському Пхенчхані-2018.

Нові дисципліни з’являться у бобслеї, шорт-треку, лижному фрістайлі, стрибках з трампліну та сноуборді.

Як повідомляв Харків Times, збірна України з синхронного плавання, яка повністю складається з харківських спортсменок, на Олімпіаді-2020 завоювала бронзову медаль у програмі груп.

Харківські синхроністки Марта Федіна та Анастасія Савчук виступили у першому раунді кваліфікації в артистичному плаванні на Олімпіаді в Токіо. У довільній попередній програмі дівчата набрали 94,9333 балів — це третій результат.

Марта Федіна та Анастасія Савчук стали бронзовими призерами в артистичному плаванні на Літніх Олімпійських іграх в Токіо.

31 липня у Токіо перша ракетка України, харків’янка Еліна Світоліна перемогла тенісистку з Казахстану Олену Рибакіну й завоювала бронзову медаль олімпійського турніру.