Зеленський вважає, що Росія може окупувати Харків. Терехов йому заперечує

Фото: izvestia.kharkov.ua

20 січня президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю американському виданню The Washington Post заявив, що Росія може окупувати Харків.

Про це Харків Times стало відомо з тексту інтерв’ю.

«Скажу реально, якщо Росія вирішить посилити свою ескалацію, звичайно, вони збираються це зробити на тих територіях, де історично проживають люди, які мали родинні зв’язки з Росією. Харків, який під контролем уряду України, може бути окупований», – заявив Зеленський.

Він вважає, що агресор може зробити такий крок під приводом захисту російськомовного населення.

Мер Харкова Ігор Терехов, навпаки, переконаний у тому, що війна не прийде до нашого міста. Про це Терехов заявив сьогодні, 21 січня, у своєму зверненні до харків’ян.

«Харків був і буде українським містом, жителі якого є громадянами єдиної та неподільної України. І будь-хто, хто посягне захопити Харків, повинен розуміти – на захист свого улюбленого міста встануть не лише харків’яни, а й усі українці», – заявив Терехов.

Мер Харкова запевняє, що «місто готове дати тверду відсіч потенційному загарбникові» і для цього «є всі сили та засоби».

«Знаю, що через багаторічну звичку людей, заклики дотримуватися спокою часто мають зворотний ефект. Але запевняю вас – приводів для занепокоєння немає, і Харків і надалі успішно розвиватиметься під мирним небом. Все буде Харків та все буде Україна!» – заявив Терехов.