Жінка впала в кому після катання на Харківській Швейцарії

Ілюстративне фото

Прокуратура відкрила кримінальне провадження через травмування 47-річної харків’янки, від якого вона впала в кому. Співробітники курорту не відреагували, коли постраждала впала, і тому по ній проїхав інший саночник.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Київська окружна прокуратура Харкова здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом порушення правил безпечної експлуатації споруд (ч. 2 ст. 275 КК).

Досудове розслідування встановило, що 16 січня 2022 року 47-річна жінка відпочивала на території ГК «Харківська Швейцарія». Коли вона каталася з гори на тюбі (надувні санки) нерозчищеною сніговою трасою, тюба перекинулася, і жінка отримала травми.

Очевидці події відразу стали вимагати від співробітників курорту, щоб ті зупинили роботу траси, на якій залишалася лежати постраждала, проте співробітники гірськолижного курорту ніяк не відреагували. Внаслідок цього на нещасну наїхав чоловік, який також спускався на тюбі з гори.

Від отриманих тілесних ушкоджень жінка знепритомніла.

Надалі на територію ГК «Харківська Швейцарія» прибули співробітники невідкладної медичної допомоги та доставили постраждалу до КНП «Міська клінічна лікарня швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. О.І. Мещанінова».

Наразі жінка перебуває у комі.

Правоохоронцям жодних повідомлень про тілесні ушкодження потерпілої не надходило, що, на їхню думку, може свідчити про приховування кримінального правопорушення.

Наразі досудове розслідування у зазначеному провадженні триває, виконуються першочергові слідчі дії.

Досудове розслідування проводять слідчі слідчого відділу Харківського райуправління №1 ГУНП у Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, у селі Новоселівка Нововодолазького району під час катання на санках з гірки загинув 11-річний хлопчик.