У Рогані неадекватний чоловік напав на журналістів – йому загрожує до трьох років ув’язнення (відео)

Фото: стоп-кадр видео

Поліція Харкова проводить розслідування за фактом нападу на журналістів, які приїхали на зйомку сюжету новин на вулицю Горького в селищі Рогань.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Про подію поліцейські дізналися сьогодні, 20 січня, під час моніторингу соціальної мережі Інтернет. В одному з харківських Telegram-каналів вони побачили ролик, на якому чоловік кидався на операторів, лаявся у бік журналістів матом та намагався припинити зйомку.

“За цим фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 КК (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів). Санкція статті передбачає до трьох років обмеження волі”, – розповіли в поліції.

Чоловік напав на групи телеканалів “1+1” та СТБ 18 січня, коли ті приїхали знімати сюжет про негожу матір, яка більше тижня не пускала свою 11-річну доньку додому. Нападник – співмешканець жінки, розповіла одна із постраждалих, журналістка телеканалу СТБ Марія Малєвська у Facebook.

“Сусіди, соцслужби та правоохоронці кажуть, мати зловживає, і не лише алкоголем, останнім часом – і наркотиками. Дівчинку забрали до лікарні, за 5 днів мати до неї так і не приїхала, на призначений час до соцслужби сьогодні вранці не з’явилася”, – розповіла подробиці історії Марія Малєвська.

Журналістка намагалася спитати у чоловіка, як давно він бачив дівчинку. Але той пропускав усі питання повз вуха. Схоже, він навіть не розумів, що його про щось запитують. Чоловік заявив, що йому сподобалася журналістка, і що він має намір прямо зараз йти з нею до РАГСу.

Але його грайливий настрій дуже швидко змінилвся на агресію. Він матом послав журналістів і став кидатися на них. Оператори, у яких в руках були дорогі камери, не могли дати відсіч неадеквату. Чоловік притих лише після того, як хтось із сусідів прикрикнув на нього.

Як повідомляв Харків Times, до поліції селища Рогань звернулися вчителі місцевої гімназії з проханням допомогти 11-річній дівчинці, яку мати більше тижня не пускала додому.