Суд відправив під варту “кримінального авторитета”, який вимагав $250 тис у підприємця

Фото: npu.gov.ua

54-річний кримінальний авторитет із Харкова, якого підозрюють у вимаганні $250 тисяч, найближчі два місяці проведе у СІЗО.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Рішення про взяття підозрюваного під варту без жодних альтернатив 19 січня ухвалив Дзержинський районний суд міста Харкова.

Починаючи з грудня 2021 року, підозрюваний вимагав у директора одного з харківських ТОВ $250 тисяч фейкового боргу. Він погрожував підприємцю фізичною розправою та знищенням бізнесу, якщо той не заплатить.

17 січня на проспекті Науки у Харкові після отримання частини суми у розмірі $150 тисяч вимагача затримали. Йому повідомили про підозру за ч. 4 ст. 189 КК (вимагання). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, 17 січня на проспекті Науки у Харкові оперативники затримали 54-річного харків’янина, який вимагав у підприємця $250 тисяч фейкового боргу. За інформацією Police Control Ukraine, затриманий – місцевий кримінальний “авторитет” на прізвисько “Гончарік” (Гончаренко Михайло Юрійович). Він був “бізнес-партнером” кримінального “авторитету” “Князя” (Вадима Казарцева).