Суд виніс вирок патрульному – винуватцю ДТП із п’ятьма постраждалими

Фото: khar.gp.gov.ua

Фрунзенський районний суд Харкова визнав винним патрульного поліцейського у скоєнні ДТП, внаслідок якого одна із постраждалих отримала групу інвалідності, та призначив обвинуваченому покарання.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Суд встановив, що 21-річний сержант патрульної поліції (поза службою) за кермом Opel Tigra, у салоні якого перебували троє пасажирів (його колег), їхав Московським проспектом зі швидкістю понад 100 км/год. Намагаючись проскочити між двома іншими автомобілями, він зіткнувся з одним із них. Від удару автомобіль ВАЗ 2104 відлетів і врізався в вантажівку з причепом Volvo, що стояла на крайній правій смузі. Водій ВАЗу отримав травми середнього ступеня важкості.

В аварії також постраждала пасажирка Opel, 24-річна поліцейська. Вона отримала важкі тілесні ушкодження і надалі першу групу інвалідності.

Судили патрульного за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху (ч. 2 ст. 286 КК України).

“У суді патрульний свою провину визнавав частково, проте прокурор довів, що поліцейський грубо порушив Правила дорожнього руху України, внаслідок чого потерпіла зазнала травм, які призвели до інвалідності”, – розповіли в прокуратурі.

Суд засудив патрульного до п’яти до п’яти років позбавлення волі та на три роки позбавив права керувати автомобілем. Також суд прийняв стягнути на користь потерпілих моральні та матеріальні збитки на суму 475 тис. гривень.

Після ухвалення вироку патрульного взяли під варту.

Вирок суду поки що не набув чинності, оскільки не минув час на його апеляційне оскарження.

Як повідомляв Харків Times, 19 березня 2020 р. на проспекті Московському в Харкові сталася ДТП за участю декількох автомобілів, внаслідок якої постраждали п’ятеро людей.

Спровокував аварію патрульний водій Opel Tigra. Намагаючись проскочити між двома іншими автомобілями, він зіткнувся з одним із них. Від удару Opel двічі перекинувся через дах. Внаслідок чого дві пасажирки випали із заднього сидіння через заднє вітрове скло, а одна з них отримала тяжкі травми.

19 травня патрульному поліцейському повідомлено про підозру у вчиненні ДТП.