Підозрюваний у крадіжці під час ремонту Харківської лікарні невідкладної допомоги підприємець іде під суд

Фото: ХарківTimes, червень 2019 р.

Шевченківська окружна прокуратура Харкова затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт щодо підприємця, підозрюваного у тому, що він привласнив понад 140 тис. державних грошей під час ремонту фасаду Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Договір на капітальний ремонт фасаду лікарні невідкладної допомоги підприємець уклав ще наприкінці 2018 року. Відтоді, як підозрюють правоохоронці, він встиг «завищити вартість фактично виконаних робіт та використаних будівельних матеріалів», чим і завдав шкоди державі.

«Підприємець вніс недостовірні відомості до офіційних документів, підписав та передав їх уповноваженій особі замовника», – йдеться у повідомленні.

Обвинувальний акт передано до Дзержинського райсуду Харкова сьогодні, 19 січня. Якщо провину підприємливого підрядника буде доведено у суді, йому загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, кілька днів тому Куп’янський райвідділ поліції розпочав розслідування махінацій підрядника на ремонті даху ліцею, внаслідок яких було завдано збитків у розмірі понад 50 тисяч гривень. Діяв він так само – завищив вартість робіт та матеріалів.