Незаконне вивезення сміття на полігон у Богодухівському районі – під суд піде директор КП

Иллюстративное фото

У Харківській області судитимуть директора комунального підприємства з вивезення та утилізації сміття. Його звинувачують у службовій недбалості, через яку на сміттєвий полігон поблизу села Піски Богодухівського району протягом десяти років незаконно звозили побутові відходи.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

“Директор комунального підприємства через недобросовісне ставлення до своїх обов’язків у період з червня 2011 року по жовтень 2021 року не вжив ефективних заходів для зменшення обсягів утворення відходів, а також для їхньої утилізації, знешкодження та розміщення”, – розповіли в поліції.

За цей час землі на площі майже 4,5 га були засмічені залишками ПЕТ-пляшок, поліетилену, макулатури, скла та хімічними речовинами. Завдані внаслідок забруднення земель збитки фахівці Державної екологічної інспекції у Харківській області оцінили у 660 тисяч гривень.

Слідчі Богодухівського райвідділу Нацполіції відкрили кримінальне провадження за ч.1ст. 239 КК (забруднення або псування земель), ч. 2 ст. 367 КК (службова недбалість).

29 жовтня 2021 року директору КП повідомили про підозру у скоєнні злочинів.

18 січня 2022 року обвинувальний акт щодо директора направлено до Валківського районного суду Харківської області. Йому загрожує ув’язнення строком до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Як додаткове покарання суд може призначити обвинуваченому штраф від двохсот п’ятдесяти до сімсот п’ятдесяти тисяч неоподатковуваних доходів громадян (від 4 250 до 12 750 грн).

Як повідомляв Харків Times, у квітні рятувальники майже шість годин гасили пожежу на полігоні твердих побутових відходів у селі Піски Богодухівського району.

Поліція розслідує справу щодо незаконної утилізації відходів на сміттєвому полігоні у Богодухівському районі.