У центрі Харкова силовики затримали “кримінального авторитета” за вимагання $250 тис (відео)

17 січня на проспекті Науки у Харкові оперативники затримали 54-річного харків’янина, який вимагав у підприємця $250 тисяч фейкового боргу.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

За інформацією слідства, затриманий – кримінальний авторитет. Погрожуючи фізичною розправою та знищенням бізнесу, він вимагав у місцевого підприємця віддати йому гроші.

17 січня після отримання частини суми у розмірі $150 тисяч авторитету затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання повідомлення йому про підозру за ч. 4. ст. 189 КК (вимагання) та обрання запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

“Процес вимагання та отримання частини обумовленої суми зафіксували поліцейські відповідно до чинного законодавства”, – розповіли в Нацполіції.

У прокуратурі області уточнили, що затриманий вимагав 250 тисяч доларів у директора товариства з обмеженою відповідальністю. Перший раз він зажадав гроші у бізнесмена у грудні 2021 року.

“13 січня 2022 року чоловік знову зажадав від директора ТОВ передати зазначену суму, погрожуючи застосуванням насильства над ним”, – розповіли у прокуратурі.

За інформацією Police Control Ukraine, затриманий – місцевий кримінальний «авторитет» на прізвисько «Гончарік» (Гончаренко Михайло Юрійович). Він був “бізнес-партнером” кримінального “авторитета” “Князя” (Вадима Казарцева).

Як повідомляв Харків Times, Служба безпеки України викрила у Харкові потужне організоване злочинне угруповання, відоме за кримінальним прізвиськом його лідера “Князя” (Вадим Казарцев, 1960 року народження – Харків Times), яке тероризувало три області. Четверо лідерів та активних учасників ОЗУ були затримані 23 липня.

Сам Вадим Казарцев, за неофіційними даними, помер від раку в одній з європейських клінік в жовтні 2020 року.

Офіс Генерального прокурора скерував до суду обвинувальний акт стосовно п’яти учасників організованого угруповання, яке діяло під керівництвом кримінального авторитета Князя на території Харкова та Харківської області.