Суд засудив до семи років ув’язнення чоловіка, який узяв у заручники свою колишню дружину

Иллюстративное фото: informator.zp.ua

Зміївський районний суд Харківської області засудив до семи років позбавлення волі 30-річного чоловіка, який взяв у заручники свою колишню співмешканку.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Конфлікт, який переріс у злочин, розпочався через їхнього чотирирічного сина. Хлопчик проживав разом із мамою та бабусею у селі Гайдари Чугуївського району Харківської області.

У червні 2021 року обвинувачений прийшов до них додому. Він був п’яний і почав з’ясовувати, чому його син живе з матір’ю, а не з ним.

“На ґрунті неприязних стосунків щодо визначення місця проживання дитини між чоловіком та жінкою виник конфлікт. Чоловік дістав з кишені ніж та, погрожуючи, насильно утримував жінку”, – розповіли у прокуратурі.

Мати жінки, взявши онука, втекла з дому.

Поліцейські, які прибули на місце події, кілька годин умовляли чоловіка відпустити заручницю. І їм це вдалося – чоловік відпустив свою колишню дружину.

За фактом захоплення заручників, пов’язаного із загрозою знищення людей (ч. 2 ст. 147 КК України), було проведено розслідування

За рішенням Зміївського райсуду від 14 січня 2022 року, найближчі сім років обвинувачений у захопленні заручників проведе за ґратами.

Як повідомляв Харків Times, 2 червня у селі Гайдари Чугуївського району озброєний чоловік взяв у заручники свою колишню дружину. Поліцейські, що прибули на місце події, вмовили чоловіка відпустити заручницю і затримали його. Слідчі розпочали розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 147 КК (захоплення заручників), ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 115 КК (замах на умисне вбивство). Санкція статей передбачає до 15 років тюремного ув’язнення.