Суддя у справі Миколи Харківського заявила самовідвід

Суддя Червонозаводського районного суду Харкова Тетяна Янцовська заявила самовідвід у справі про смертельну ДТП на проспекті Гагаріна, в якій підозрюють 16-річного водія Infiniti Миколу Харківського.

Про це Харків Times дізнався із повідомлення Суспільного.

“12.01.2022 суддею Червонозаводського районного суду м. Харкова Янцовською Т.М. заявлено самовідведення у справі №646/4/22 за звинуваченням Харківського Миколи Михайловича”, – повідомив керівник апарату суду Олександр Воронін у відповідь на журналістський запит.

Про причини такого рішення судді не повідомляється.

Фото: suspilne.media

Підготовче засідання у справі за звинуваченням 16-річного водія Infiniti призначено на 19 січня. Поки не відомо, хто розглядатиме справу.

Нагадаємо, розгляд справи про смертельну ДТП, в якій підозрюють 16-річного Миколу Харківського, суддею Янцовською, викликав широкий суспільний резонанс. Справа в тому, що Янцовська раніше розглядала справу стосовно Харківського, який стріляв із пневматичного пістолета у супермаркеті по жінці та її сину. При ухваленні рішення Янцовська виявила дивну поблажливість до підлітка, якого звинувачували у завданні середньої тяжкості тілесних ушкоджень.

Покарання за подібне правопорушення передбачає до трьох років ув’язнення, але Янцовська призначила Харківському два роки умовно. До того ж, за її рішенням, було значно занижено суму компенсації потерпілим. Жінка, у якої була прострілена щока, гайморова пазуха, заявила позов щодо відшкодування матеріальних витрат на лікування та моральний збиток у розмірі 250 000 грн. Але Янцовська присудила 8 000 грн компенсації за лікування і 15 000 грн моральної компенсації.

Як повідомляв Харків Times, увечері 26 жовтня на перехресті проспекту Гагаріна та вулиці Одеської у Харкові сталася ДТП. Водій Infiniti виїхав на перехрестя на червоний, забороняючий сигнал світлофора та вдарив автомобіль Chevrolet, який їхав на «зелений». Внаслідок зіткнення водій Chevrolet загинув, ще троє людей отримали травми.

Водій, який скоїв ДТП, за даними поліції, був тверезий. Раніше він був притягнутий до адміністративної відповідальності за порушення на дорогах.

Постраждалі в аварії пасажири Infiniti віком від 16 до 19 років. З різними травмами їх госпіталізували до Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної допомоги.

10 осіб, серед яких підприємці та юристи з Харкова, Одеси та Києва, об’єдналися, щоб не дозволити уникнути покарання 16-річному Миколі Харківському, підозрюваному у смертельній ДТП на проспекті Гагаріна.

У прокуратурі припускають, що до відповідальності можуть притягнути батьків 16-річного Миколи Харківського.

16-підозрюваний у смертельній ДТП визнав свою провину.

Згідно з результатами автотехнічної експертизи, швидкість автомобіля Infiniti під керуванням 16-річного Миколи Харківського в момент зіткнення з Chevrolet, водій якого загинув в аварії, склала 180 км на годину.

24 грудня слідство завершило досудове розслідування щодо 16-річного водія Infiniti.