Винуватець аварії на Окружній тричі був помічений п’яним за кермом (доповнено)

Фото: hk.npu.gov.ua

За попередніми даними, водія Kia Optima, який сьогодні вранці виїхав на зустрічну смугу та спровокував смертельну аварію, цієї осені тричі зупиняли у стані алкогольного сп’яніння.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення народного депутата Олександра Бакумова у Facebook.

«На окружній Харкова чергове вбивство. До якого причетна судова система.

Порушник, який вилетів на зустрічну смугу і забрав життя двох молодих батьків, лише за осінь мав три адміністративні протоколи за 130 статтею КУпАП — керування у стані алкогольного сп’яніння.

Жоден з цих протоколів не був розглянутий судом! Жоден! Якби у суду хоч до одного з цих матеріалів “дійшла черга”, порушника не мало бути б у цьому місці та в цей час на дорозі.

Тож він продовжував сідати за кермо, порушувати, доки не згубив молоду українську родину.

Держава знищила Феміду, тепер Феміда не захистила наших громадян», – написав Бакумов.

Пізніше цю інформацію підтвердив речник прокуратури області Дмитро Чубенко. За попередніми даними, на водія Kia дійсно складено три адмінпротоколи.

«Чекаємо на офіційні виписки з системи за цією інформацією. Також у водіїв посмертно відбиратимуться зразки крові для встановлення наявності або відсутності стану алкогольного сп’яніння в момент ДТП», — сказав Дмитро Чубенко.

Пізніше Чубенко уточнив, що стосовно чоловіка у 2021 році було складено 9 адмінпротоколів – за скоєння ДТП, їзду без документів, порушення швидкісного режиму, виїзд на зустрічну смугу, невиконання вимог знаків, відсутність страховки та інші. Восени 2021 року на водія Кіа поліцейськими складався адмінпротокол за ч.1 ст.44 КУпАП (незаконні виробництво, придбання, зберігання, перевезення, пересилання наркотичних засобів або психотропних речовин без мети збуту в невеликих розмірах).

Три протоколи за нетверезе водіння поліцейські передали до суду для ухвалення рішення щодо суті ще восени.

“Щодо законності керування автомобілем після складання трьох протоколів, то за законом водій має право керувати автомобілем до прийняття судом рішення про притягнення його до відповідальності. І навіть після рішення районного суду про винність водія, він має право подати апеляцію та до рішення апеляційного суду має право керувати авто. Так прописаний закон, і цим користується багато правопорушників”, – зазначив Чубенко.

Як повідомляв Харків Times, вранці 12 січня на Окружній дорозі Харкова зіткнулися Kia Optima та Toyota Camry. Внаслідок зіткнення легковик із символікою таксі «30-40» відкинуло на відбійник. В аварії загинули жінка та двоє чоловіків, двоє дітей отримали травми та були госпіталізовані у важкому стані до харківської лікарні невідкладної допомоги.

За даними поліції, ДТП спровокував водій Kia, який виїхав на зустрічну смугу.

Обидві постраждалі в ДТП дитини перебувають у стабільно тяжкому стані в реанімації. За кермом таксі, яким вони їхали, був їхній батько, тобто діти втратили обох батьків.