Ізюмський суд оштрафував п’яних водіїв на 2 млн грн

Фото: volynnews.com

Протягом 2021 року Ізюмський міськрайонний суд Харківської області розглянув 171 справу за керування у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння (ст. 130 КУпАП). За рішенням суду водії-порушники мають сплатити штрафи на загальну суму 2 млн 50 тисяч 370 гривень.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі суду.

Вісім із розглянутих справ стосувалися водіїв, яких протягом року неодноразово ловили п’яними за кермом.

“У 8 випадках водіївчиняли повторне протягом року керування у стані сп’яніння або повторну відмову від проходження огляду після притягнення такого водія до відповідальності судом за статтею 130 КУпАП. За повторність правопорушення на них накладено штрафи за частинами 2 і 3 вказаної статті у сумі 34 000 грн та 40 800 грн.”, – розповіли в суді.

Деякі водії, крім штрафів, були позбавлені права керувати автомобілем. У суді зазначили, що частину порушників не можна було позбавити прав водія, оскільки вони їх не отримали або вже були позбавлені цього права.

Одному водієві суд призначив покарання у вигляді адміністративного арешту на 10 діб.

У суді зазначили, що, незважаючи на збільшення штрафів, кількість випадків управління у стані сп’яніння тільки зростає. Роком раніше до відповідальності за п’яне керування притягли 113 осіб.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові п’яний водій зупинив машину на пішохідному переході та заснув.