Вночі харків’ян розбудив потужний гул – у “ХТС” назвали джерело звуку

Фото: wikimapia.org

11 січня, приблизно о пів на третю ночі жителів міста Харкова розбудив звук, що нагадує рев злітаючої ракети. Потужний гул тривав приблизно 20 хвилин і був чутний у районі стадіону “Металіст”, Нових домів та Одеської.

Про це Харків Times дізнався з повідомлень у соцмережах.

“О 2:30 ночі з’явився нереальний шум, схожий на зліт ракети, і тривав хвилин 20-30”, – повідомляють в одному з харківських Telegram-каналів.

У КП “Харківські теплові мережі” запевняють, що джерело звуку – мирне та безпечне для городян. Як повідомили у прес-службі КП “ХТС”, о пів на третю ночі 11 січня на ТЕЦ-3, що в Немишлянському районі Харкова, стався збій у роботі турбіни. Було зупинено роботу самої турбіни та двох парових котлів.

“Спрацювала система захисту автоматики і, як наслідок – стався викид пари. Цей процес гучний, але для навколишнього середовища не шкідливий. Вранці роботу станції відновлено”, – розповіли на підприємстві.

У “ХТС” також повідомили, що відключення турбіни не впливає на процес виробництва та постачання теплової енергії до будинків харків’ян.

Довідка: У централізованій системі міста Харкова функціонують дві теплоелектроцентралі – «Харківська ТЕЦ-5» та «Теплоелектроцентраль – 3». Перед ТЕЦ-3 і ТЕЦ-5 припадає до 20% і до 26% виробництва теплової енергії, відповідно. На балансі комунального підприємства “Харківські теплові мережі” знаходиться ТЕЦ-3.

ЯЯк повідомляв Харків Times, 5 січня тепло та гарячу воду відключали в районі Комунального ринку.

10 січня частина Слобідського району Харкова залишилася без опалення та гарячої води.