Борги із зарплати на харківських підприємствах Укроборонпрому сягнули майже 300 млн грн

Фото: v-variant.com.ua

У Харківській області підприємства держконцерну «Укроборонпром» заборгували своїм працівникам майже 300 млн грн. Це більше половини загальної суми боргу.

Про це  Харків Times дізнався з повідомлення Укрінформу з посиланням на директора департаменту економіки та міжнародних відносин Харківської ОДА Петра Лашина.

Про ситуацію із заборгованістю із зарплати чиновник повідомив на апаратній нараді ХОДА сьогодні, 10 січня.

За словами Лашина, станом на 1 грудня, зарплатна заборгованість становила майже 489 млн грн, з них майже 300 млн заборгували працівникам підприємства держконцерну «Укроборонпром».

«Станом на 1 грудня 2021 року загальна заборгованість із виплати заробітної плати в області склала 488,6 млн грн. На державних підприємствах зосереджено 358,7 млн. грн. – Це 73,4% від загальної суми боргу. Найбільші борги державних підприємств, підпорядкованих державному концерну «Укроборонпром» – вони становлять 296,9 млн грн. Найбільша сума боргу припадає на Харківське державне авіаційне виробниче підприємство – 277,3 млн. грн.», – сказав Лашин.

Як повідомляв Харків Times, у жовтні 2021 року середня зарплата працівників Харківського державного авіаційного виробничого підприємства (ХДАВП) зросла до 4 920 грн, тоді як роком раніше вона становила 3 ​​485 грн.

У Харкові 29 листопада відбулося підписання меморандуму про відновлення випуску літаків на Харківському державному авійаціному виробничому підприємстві у випадку приватизації підприємства. Від потенційних інвесторів, що планують брати участь у приватизаційному конкурсі, документ підписали президент АТ “Мотор Січ” Вячеслав Богуслаєв, голова правління АТ “ФЕД” Віктор Попов та генеральний директор ПРАТ “Авіакомпанія Константа” Михайло Пінкевич.

Протягом 2012-2019 років ХДАВП взагалі не отримував державних замовлень. Останній літак підприємство випустило в 2014 році.