Пожежа у студентському гуртожитку в центрі Харкова: евакуювали 106 чоловік

Увечері 7 січня сталася пожежа у студентському гуртожитку №7 Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна по вулицы Алчевських, 46 у центрі міста (район Молодіжного парку).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДСНС області.

Повідомлення про пожежу надійшло на номер “101” о 21:11. На місце пожежі виїхали чотири відділення ДСНС на автоцистернах та одне відділення на автодрабині. По прибуттю до місця пожежі було встановлено, що у кімнаті на третьому поверсі п’ятиповерхового гуртожитку горять домашні речі. Площа пожежі склала близько 4 кв. м.

“Через сильне задимлення необхідна була термінова евакуація студентів з верхніх поверхів гуртожитку. Всього особовим складом підрозділів ДСНС було евакуйовано 106 чоловік”, – йдеться у повідомленні.

О 21:31 пожежу було локалізовано, о 22:37 – повністю ліквідовано.  До ліквідації пожежі було задіяно п’ять одиниць пожежно-рятувальної техніки та 25 чоловік особового складу ДСНС.

Причина виникнення пожежі та збитки встановлюються. Жертв та постраждалих немає.

Як повідомляв Харків Times, вночі виникла пожежа у житловому шеститиповерховому житловому будинку на вулиці Культури, 10 біля Сумського ринку у центрі Харкова. Коли приїхали рятувальники, вогонь поширився на квартири верхнього поверху будівлі. Площа пожежі складала близько 500 кв.м.

О 08:01 пожежу було ліквідовано.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом пожежі.