На Печенізькому водосховищі пара браконьєрів виловила півтори тисячі рибин на 1,4 млн грн

В Артемівській затоці Печенізького водосховища патруль із поліції та екологів впіймав чоловіка та жінку, які ловили рибу сітками. Як з’ясувалося, до поля зору поліції пара вже потрапляла. Сукупні збитки державі від їх діяльності склали 1,427 млн ​​грн.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Вчора, 5 січня поліцейські спільно з екологами натрапили на чоловіка та жінку, які ловили рибу в Артемівській затоці забороненим способом – сітками з волосіні. Поліцейські вилучили у браконьєрів 90 риб та дві сітки. Сума завданих державі збитків становила 176 900 гривень.

Як з’ясувалося, ці громадяни вже потрапляли до поля зору поліції. У листопаді минулого року чугуївські патрульні зупинили підозрілий автомобіль, під час огляду якого виявили човен та 20 мішків з рибальськими сітками та рибою.

38-річна жінка та 41-річний чоловік, які перебували у злощасному авто, пояснили, що рибу виловили в Печенізькому водосховищі.

Тоді поліцейські вилучили 1 559 риб на суму 1 250 000 грн.

Таким чином, всього зловмисники незаконно виловили 1 649 риб на суму 1 426 900 гривень.

За цим фактом слідчі Чугуївського РУП відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 КК (незаконні заняття рибним, звіриним або іншим водним видобувним промислом).

Сьогодні, 6 січня, в рамках того самого провадження поліцейські провели обшук вдома у фігурантки справи і знайшли там 66 рибальських сіток і 180 раколовок.

Досудове розслідування триває. Зловмисникам загрожує до 3 років обмеження волі.

Як повідомляв Харків Times, на Оскільському водосховищі водний патруль виявив браконьєра з 77 кілограмами незаконного улову.