Під Харковом у ДТП із швидкою загинув 44-річний водій легковика

4 січня, приблизно о 22:00 на трасі Київ – Харків, поблизу селища Коротич зіштовхнулися автомобіль швидкої допомоги та Skoda Octavia. Внаслідок зіткнення одна людина загинула і одну жінку госпіталізували з травмами.

Про це Харків Times дізнався зі щоденного звіту про оперативну обстановку в Харківській області.

У момент ДТП швидка їхала трасою до Харкова, а Skoda повертала з дороги на заправку. Водій легковика не переконався у безпеці маневру та допустив зіткнення зі спецавтомобілем.

Внаслідок зіткнення загинув 44-річний водій Skoda Octavia. Також в аварії постраждала медсестра, яка перебувала у швидкій допомозі на пасажирському сидінні поряд із водієм.

Швидка допомога їхала на виклик до пацієнта, повідомляє Суспільне з посиланням на директора Центру екстреної допомоги Віктора Забашту. За його словами, водій спецавтомобілю не постраждав, а чоловік, який був за кермом Skoda, був п’яний.

Однак у прес-службі Нацполіції області не підтвердили інформацію про те, що керманич Skoda Octavia під час ДТП знаходився у стані алкогольного сп’яніння. Відповідь на це питання дадуть слідчі, відповіли у прес-службі на питання журналістів.

За фактом події відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 КК(порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Максимальне покарання згідно з санкцією статті передбачає від трьох до восьми років тюремного ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Як повідомляв Харків Times,10 квітня близько 22:00 поблизу 5-го кілометру кільцевої дороги у Харкові зіткнулися автомобіль “швидкої допомоги” УАЗ і Daewoo Lanos. Внаслідок ДТП водій та 33-річний пасажир автомобіля Daewoo Sens, а також 55-річний водій швидкої загинули на місці події.