На “Гоптівці” затримали чоловіка, який під виглядом прикорму для риб намагався вивезти до РФ коноплі (відео)

Фото: Східне регіональне управління ДПСУ

4 січня у пункті пропуску “Гоптівка” в автомобілі ВАЗ виявили 150 грам речовини, ймовірно, коноплі. 44-річний водій легковика запевняв прикордонників, що це прикорм для риби.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Східного регіонального управління ДПСУ.

44-річний громадянин України намагався виїхати автомобілем ВАЗ до РФ. Але на його машину зреагував службовий собака прикордонників, натренований на пошук наркотиків.

Під час огляду авто прикордонники виявили поліетиленовий пакет із речовиною сіро-зеленого кольору рослинного походження, схожою на коноплю.

Під час спілкування з правоохоронцями мандрівник поводився трохи неадекватно, на запитання відповідав невпевнено та повільно. Чоловік був напрочуд спокійний і постійно посміхався.

“У нього було дві версії щодо пакету з речовиною. Зокрема – вміст упаковки не інакше як прикорм для риби. Потім він повідомив, що якось на березі однієї з річок Київщини він побачив у полі кущі дивної рослинності на природі…” , – розповіли у Держприкордонслужбі.

В результаті правоохоронці вилучили пакет із речовиною та відправили на експертизу. За фактом правопорушення прикордонники склали необхідні документи та разом із мандрівником передали їх співробітникам Нацполіції.

Як повідомляв  Харків Times, у пункті пропуску «Гоптівка» службовий собака на прізвисько Арчі, натренований на пошук наркотиків, вказав на пасажира автобуса, який їхав до РФ. Пакунок з канабісом чоловік сховав у своїй бороді.

Суд ухвалив вирок контрабандисту, який сховав канабіс у своїй бороді.