Капітан поліції пропонував “закрити очі” на крадіжку за $5000 (фото)

Правоохоронці затримали капітана поліції у Харківській області після отримання ним неправомірної вигоди.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 20 грудня 2021 року чоловік зупинив автомобіль та попросив підвезти його. Коли чоловік виходив з автівки, він вкрав у водія пакет з його особистими речами.

Під час досудового розслідування заступник начальника сектору превенції патрульної поліції одного з районних управлінь ГУНП в області запропонував чоловіку заплатити йому 5 тис. доларів США за непритягнення  до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжки.

“Чоловік погодився та наприкінці грудня 2021 року передав капітану поліції першу частину неправомірної вигоди у сумі 2 тис. доларів США. 5 січня 2022 року після передачі ще 3 тис. доларів США заступника начальника сектору превенції патрульної поліції одного з районних управлінь ГУНП в області затримано в порядку ст. 208 КПК України”, – йдеться у повідомленні.

Наразі проводяться обшуки за місцем мешкання та роботи затриманого.

Вирішується питання про повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням) та обрання запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування проводять слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтаві, оперативний супровід здійснюють співробітники Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Як повідомляв Харків Times, прокуратура передала до суду обвинувальний акт на чотирьох неодноразово засуджених харків’ян, які під виглядом поліцейських вимагали гроші та інші цінності у продавців та покупців наркотиків.

Найближчі десять років можуть провести за гратами два співробітника Богодухівського районного відділу поліції ГУНП в Харківській області. Їх звинувачують у вимаганні та отриманні хабара в розмірі 12 тисяч гривень.