Харківський композитор отримав премію Silver Mask на фестивалі у Лос-Анджелесі

Фото: Тарас Куценко/ Facebook.

Проект “Magic Song” був удостоєний премії Лос-Анджелеського фестивалю Silver Mask у номінаціях “Найкращий оригінальний саундтрек” та “Найкращий продюсер”.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення на офіційному сайті фестивалю.

Автор саундтреку – харків’янин Тарас Куценко (творчий псевдонім – Terry Heimat) – композитор та музикант, який зараз працює у Китаї. Він переосмислив музику “Щедрика” Миколи Леонтовича, створивши для проекту Magic Song інтерпретацію мелодії, відомої у світі під назвою Carol of the Bells.

Премію в номінації “Найкращий продюсер” отримав ідейний натхненник проекту “Magic Song” – американський продюсер та сценарист Алекс Сіно.

Над створенням різдвяного синглу та кліпу “Magic Song” працювала команда відомих музикантів з усього світу, серед яких гітарист-віртуоз Ал Ді Меола (США/Італія), співак Аморі Гутьєррес (США/Куба), саксофоніст Ед Кайє (США/Венесуела), гітарист Каміло Веландія (США), співачка Анжеліка Варум (Росія), співак та композитор Леонід Агутін (Росія) та інші.

Звукорежисери проекту – лауреат премії Еммі Каміло Валенсія (США) та Саша Гусєв (Росія).

Музиканти виконали сольні партії у супроводі Філармонічного оркестру Чжанцзяцзе (Хунань, Китай) під керуванням Тараса Куценка.

Для створення музичної короткометражки “Magic Song”, крім живих зйомок, використовували комп’ютерну графіку та пісочну анімацію. Сюжет нагадує казку: у різдвяну ніч маленька дівчинка (Настя Куценко) зустрічається з музикантами та феєю з Пісочної країни, роль якої виконала Світлана Тельбух – художниця пісочної анімації та учасниця великих телешоу, включаючи “Україна має талант”, America Got Talent, Spain.

Довідка: Фестиваль Silver Mask Productions був заснований у Лос-Анджелесі, столиці американської кіноіндустрії, щоб підтримати початківців та незалежних кінематографістів, які створюють нестандартні фільми та сценарії.

Проект “Magic Song” також був удостоєний нагород Royal Society of Television and Motion Picture (Королівського товариства телебачення та кіно) у двох категоріях: “Виконавче мистецтво” та “Найкраща музика до фільму – саундтрек”.

У жовтні 2021 року відбулася прем’єра короткометражки “Залишся”, яку Тарас Куценко зняв за сценарієм Алекса Сіно. Це історія про скрипача, який грає на багатолюдній залізничній станції.

У травні 2021 року Тарас Куценко став лауреатом голлівудської премії Blastoff у номінації “Найкраща пісня або музика для ще не завершеного чи не випущеного фільму” за сингл BazaArt (All be fine).

Алекс Сіно – член Академії Звукозапису (Греммі), член Академії Інтерактивних Мистецтв та володар кількох міжнародних премій, серед яких перемога у конкурсі “Пісня року” (США) та кінофестивалі у Ніцці (Франція).