Поліція затримала 16-річного підлітка за розбій у гуртожитку

Поліцейські затримали у Харкові 16-річного хлопця, який під погрозою застосування ножа відібрав в студента мобільний телефон.

Об этом Харків Times сообщили в пресс-службе Нацполиции области.

Повідомлення про подію надійшло до Харківського районного управління поліції №1 1 січня близько 10:00.

“Поліцейські з’ясували, що 16-річний юнак шукав дівчину у гуртожитку та попрохав хлопця з сусідної кімнати зателефонувати їй. Після цього зловмисник почав бити 18-річного студента, схопив кухонний ніж зі столу та наказав віддати мобільник. Заволодівши телефоном, підліток залишив місце злочину”, – йдеться у повідомленні.

Поліцейські того ж дня затримали зловмисника. За фактом події відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст.187 Кримінального кодексу (розбій). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна. Підлітку вже повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення.

Як повідомляв Харків Times, суд засудив харків’янина до восьми років ув’язнення за розбійний напад на чоловіка в Індустріальному районі Харкова.

8 жовтня, близько 12:20 троє невідомих у провулку Троїцькому в Основ’янському районі міста, погрожуючи ножем, відібрали в 30-річного громадянина сумку з грошима. Поліція затримала одного з трьох чоловіків.  Його взяли під варту без права внесення застави.

Суд виніс вирок одному з розбійників, які серед білого дня у самому центрі міста напали на 30-річного харків’янина та відібрали у нього пакет із 900 тис. грн та ноутбук.