У Харкові викрили продавців підробленого алкоголю (фото)

У Харкові п’ятеро спільників через інтернет збували напої сумнівної якості під виглядом популярних і навіть елітарних брендів. Тепер їм загрожує до 10 років за ґратами.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Харківські кіберполіцейські викрили групу, яка через інтернет реалізовувала спиртні напої з підробленими акцизними марками чи взагалі без них.

Встановлено, що п’ятеро харків’ян протягом 2021 року незаконно збували алкогольні напої з явними ознаками підробки марок акцизного податку України. Зловмисники розповсюджували продукцію за допомогою створених ними сайтів у мережі Інтернет та магазину.

Під час обшуків у торгових точках, на складі та вдома у фігурантів поліція вилучила комп’ютери, понад тисячу пляшок алкоголю та 1,6 млн грн, отримані від незаконної реалізації підакцизного товару.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 199 КК (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту, а також збут незаконно виготовлених, отриманих або підроблених марок акцизного податку, голографічних захисних елементів, підробленої національної валюти України у вигляді банкнот або металевої монети, іноземної валюти, державних цінних паперів або квитків державної лотереї, у великому розмірі). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, на початку грудня харківські поліцейські затримали автофургон з 1200 л сурогатного алкоголю для «наливайок».

В барі у центрі Харкова знайшли російський тютюн та сумнівний алкоголь. До того ж заклад обслуговував неповнолітніх та порушував карантинні норми. У поліції вирішують питання щодо його закриття.