У Харкові бухгалтер фірми переплатила собі зарплату на мільйон

Фото: Цензор

Бухгалтерку одного з харківських ТОВ підозрюють у великому розкраданні: за два з половиною роки вона нарахувала собі понад зарплатню майже мільйон гривень. Тепер жадібній жінці загрожує вельми відчутний термін за ґратами, а гроші доведеться повернути.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, у період з січня 2019 по травень 2021 року головна бухгалтерка однієї з харківських фірм систематично завищувала собі заробітну плату й у такий спосіб нарахувала понад норму майже мільйон гривень, чим завдала підприємству збитків у тому ж розмірі.

За процесуального керівництва Новобаварської окружної прокуратури Харкова пані повідомили про підозру у заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем, скоєним в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу підозрюваної.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові за півмільйонні збитки під час ремонту доріг та тротуарів відповість інженер технагляду.