Харків розчищають після снігопаду (фото)

Близько 120 одиниць спецтехніки задіяно сьогодні, 29 грудня, у збиранні снігу на вулицях Харкова.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

Як розповів головний інженер КП «Доррембуд» Артем Одарченко, вночі працювало 127 машин. Також сніг прибирають 170 дорожніх робітників. За час негоди на дороги висипали близько 930 т солі та 1077 т піщано-сольової суміші.

За словами головного інженера, місто почали прибирати вчора приблизно з 16:00. Прибирати було складно, тому що на дорогах було багато машин. Також випало чимало снігу — 15-20 см, який йшов не припиняючись.

«І велика мінусова температура, хуртовина. Якби температура була ближче до нуля, було б легше, а так мінус 7-8 градусів, і посипальні матеріали працюють не так добре, як хотілося. Тим не менш, вважаю, що ми впоралися, і транспорт виїхав без заминок. Працюємо: вивозимо сніг із центральних магістралей, чистимо зупинки, пішохідні переходи. На дороги вивели максимум техніки», — розповів Артем Одарченко.

Головний інженер підприємства попросив водіїв не залишати авто на узбіччях доріг, щоби не заважати прибиранню.

Також він повідомив, що поки що у Харкові не розчистять основні магістралі, продовжить діяти заборона на в’їзд до міста транзитного транспорту вагою понад 8 тонн.

«Бо на дорогах дуже важка ситуація. На підйомах, спусках вантажний транспорт просто зупинявся та стояв. Вчора багато вантажних авто буксувало на вулиці Клочківській. Напевно, ті, які виїжджали із міста», — наголосив головний інженер КП «Доррембуд».

Також він повідомив, що на підприємстві намагаються стежити за складними ділянками доріг зі спусками та підйомами та виділяти окрему техніку для випадків, коли потрібно допомогти водієві, чия машина забуксувала.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові працюють цілодобові пункти обігріву та травмпункти.