Двоє муніципальних посадовців незаконно побудували альтанки у Олексіївському гідропарку

Правоохоронці повідомили про підозру двом працівникам адміністрації одного з районів Харківської міської ради за фактом самовільного будівництва споруд на самовільно зайнятій земельній ділянці в Олексіївському гідропарку, що відноситься до земель охоронної зони (ч. 4 ст. 197-1 Кримінального кодексу).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що з 2019 року по 2020 підозрювані збудували альтанки на самовільно зайнятій земельній ділянці уздовж берегу річки Лопань на території гідропарку в Харкові. У подальшому вони здавали альтанки в оренду для відпочинку.

“Встановлено, що чоловіки не отримували дозволів на будівництво та не оформлювали права на земельну ділянку”, – йдеться у повідомленні.

28 грудня чоловікам повідомлено про підозру. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Досудове розслідування проводять слідчі відділу поліції №2 Харківського районного управління поліції №3 ГУНП в Харківській області за процесуального керівництва Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова, оперативний супровід здійснюють співробітники Управління Служби безпеки України в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від одного до трьох років.