У Харкові порядок на свята охоронятимуть понад 2500 правоохоронців

Фото: hk.npu.gov.ua

У період новорічних та різдвяних свят слідкувати за громадським порядком у Харкові будуть 2530 правоохоронців.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

“Для забезпечення безпеки громадян у Новорічну ніч на вулицях міста Харкова, у харківському метрополітені, на залізничних станціях та інших громадських місцях, на маршрутах патрулювання буде задіяно 2300 працівників поліції та 230 військовослужбовців Нацгвардії”, – розповіли у поліції.

25 грудня у Центральному парку культури та відпочинку ім. М.Горького відбудеться урочисте відкриття новорічної ялинки, яке планується відвідати до 20 тисяч громадян.

З 31 грудня на 1 січня на площі Свободи організовано розважальну програму, участь у заході візьмуть до 40 тисяч громадян.

Поліцейські звертаються до мешканців міста Харкова та гостей не порушувати правопорядок під час святкових днів.

При цьому поліція нагадує необхідність чіткого дотримання карантинних обмежень. На період «жовтого рівня» епідемічної небезпеки забороняється перебувати у громадських будівлях та спорудах, громадському транспорті без одягнених засобів індивідуального захисту, перебувати на вулицях без документів, що засвідчують особу.

У поліції попередили, що правоохоронці мають право вибірково перевіряти у мешканців міста документи, що підтверджують вакцинацію від COVID-19, негативний результат тестування або довідку про одужання.

Як повідомляв Харків Times, святкування Нового року та Різдва у Харкові розпочалося з 19 грудня, коли на головній міській ялинці запалили вогні. Також на площі Свободи почав працювати святковий ярмарок.

25 грудня о 18:00 у парку Горького з піротехнічного шоу колективу «Пантера» розпочнеться церемонія запалення вогнів на головній ялинці та відкриття Будинку Діда Мороза.

31 грудня о 23:00 на майдані Свободи розпочнеться новорічне шоу.