У Первомайському засудили чоловіка, який підпалив свою дружину

Певомайський районний суд Харківської області засудив до 10 років позбавлення волі 51-річного місцевого жителя, який облив свою дружину горючою сумішшю та підпалив. Через добу нещасна, біля якої обгоріла майже третина тулуба, померла у лікарні.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Трагедія сталася в будинку, де проживає подружжя у м. Первомайський, під час їхнього спільного застілля у березні 2020 року. Чоловік дорікнув своїй дружині в тому, що вона зловживає алкоголем. Жінка в боргу не залишилася, і між подружжям спалахнув скандал.

“Після того, як чоловік випив ще горілки, він пішов до гаража, звідки приніс пляшку з сумішшю бензину і масла та облив нею свою дружину, яка сиділа на дивані в кімнаті будинку. Жінка намагалася втекти з кімнати, проте не встигла. Чоловік кинув на диван запалений сірник, та полум’я вмить перекинулось на неї”, – розповіли у прокуратурі.

Поранену жінку знайшла дочка, якій зателефонували сусіди, побачивши дим із дому. Постраждалу доправили до лікарні з 30% опіками тілами, де вона за добу померла.

За цим фактом було проведено розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за 4 ч. 2 ст. 115 КК України (навмисне вбивство вчинене з особливою жорстокістю). Санкція статті передбачає від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне покарання.

На суді обвинувачений розповів, що після підпалу заснув, і більше нічого не пам’ятає. Свою провину чоловік не заперечував.

Суд визнав чоловіка винним у умисному вбивстві, вчиненому із собою жорстокістю та призначив найм’якше покарання, передбачене за такий злочин.

Вирок суду поки що не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.

Як повідомляв Харків Times, у лікарні м. Первомайський померла 47-річна жінка, яку госпіталізували з опіками у непритомному стані. У реанімації вона ненадовго прийшла до тями і розповіла, що в тому, що трапилося, винен її чоловік.