На проспекті Науки створюють «зелену хвилю»

Фото: city.kharkov.ua

У Харкові працюють над координацією світлофорних об’єктів, що розташовані на проспекті Науки, на ділянці від вулиці Мінської до проспекту Незалежності, щоб налаштувати їх на режим “зеленої хвилі”.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської міськради.

Зокрема, було змінено режими роботи світлофорів на перехресті з вулицею Мінською, вулицею Новгородською, вулицею Космічною, вулицею Бакуліна, вулицею Культури та проспектом Незалежності.

Планується, що внаслідок впровадження нового механізму знизиться час проїзду проспектом Науки, на ділянці вулиці Мінської до проспекту Незалежності та назад, вирівняється транспортний потік, знизиться кількість аварійних ситуацій та порушень правил дорожнього руху.

Механізм впровадження та ефективного використання «зеленої хвилі» на проспекті Науки розробили у Харківському національному автомобільно-дорожньому університеті.

Проект реалізується у межах Громадського бюджету (бюджету участі).

Як повідомляв  Харків Times, у Харкові спільно з Європейським інвестиційним банком реалізують проект вартістю 24,9 млн євро, за допомогою якого влада має намір посилити контроль за дотриманням правил дорожнього руху на дорогах міста.