У Люботині злодій-рецидивіст мало не вбив сокирою двох жінок

51-річний раніше судимий чоловік вдерся до оселі 84-річної жінки, щоб поживитись. Він вдарив сплячу господиню сокирою по голові, але, на щастя, у будинку була й її дочка.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

У ніч на 21 грудня чоловік вирішив обікрасти будинок у Люботині. Він переліз через паркан, відтиснув замок вхідних дверей і проник у будинок. В одній з кімнат він побачив жінку, що спала на дивані, та кілька разів ударив її сокирою по голові.

В цей момент його увагу привернув шум в іншій кімнаті. Там він побачив ще одну жінку (58-річну доньку господині) і теж вдарив кілька разів сокирою по голові. Проте жінка вчинила опір – відібрала сокиру та виштовхнула негідника з дому. Зловмисник втік.

Повідомлення про подію надійшло до чергової частини відділення поліції №2 Харківського райуправління поліції №1 уночі 21 грудня.

На встановлення особи невідомого та його розшук було направлено весь особовий склад ГУНП у Харківській області та інших областей України.

В результаті 23 грудня харківські поліцейські затримали розшукуваного на залізничній станції «Нова Баварія» у Харкові.

Зловмисником виявився 51-річний раніше засуджений чоловік, який не має постійного місця проживання.

Чоловік зізнався у скоєнні злочину.

За фактом події проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 3 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст.115 КК (замах на умисне вбивство).

Вирішується питання про обрання щодо нападника запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та повідомлення йому про підозру.

Санкція статті передбачає від 10 до 15 років ув’язнення.

Також поліція перевіряє причетність фігуранта до аналогічних злочинів та крадіжок на території Харківської та інших областей України.

Як повідомляв Харків Times, у Геніївці молодий чоловік допомагав у господарстві літній сусідці, а потім зарубав її сокирою.