У Харківському зоопарку засипають ведмеді

Фото: Сергій Бобок / ХарківTimes

Шість бурих та три гімалайські ведмеді, які живуть у Харківському зоопарку, готуються до зимового сну.

Про це Харків Times, повідомили у прес-службі міськради.

Як розповіли у зоопарку, поки що через невелику тривалість холодів ведмеді сплять неглибоким сном.

Перед настанням морозів тварин посилено годували сезонними овочами та фруктами, м’ясом, рибою, хлібом, кашею та молочними продуктами, щоб вони накопичили достатній запас жиру. Також кіпери заздалегідь підготували солому, яку ведмеді використали для облаштування своїх спальних місць.

У зоопарку наголосили, що зимовий сон ведмедів у жодному разі не можна називати сплячкою, тому що у них не відбувається зниження рівня життєдіяльності організму, як у їжака або бабака, що впадають взимку в глибоке заціпеніння.

«Під час зимового сну організм ведмедя економно витрачає жирові накопичення до настання весни. Тварина не втрачає пильності, її легко розбудити. Тому співробітники зоопарку дотримуються режиму максимальної тиші поблизу вольєрів. Рік у рік переможці з міцного сну — бурий ведмідь Матвій та самка гімалайського ведмедя Буба, а самка бурого ведмедя Маша завжди засинає неохоче», — розповіли у зоопарку.

Як повідомляв Харківський Times, Харківський зоопарк у своїй оновленій версії відзначив 100 днів після відкриття. За цей час зоопарк відвідали понад 100 тисяч харків’ян.

З приходом зими у Харківському зоопарку стали частіше і більше годувати тварин та деяких вихованців перевели з відкритих у внутрішні вольєри.

З 7 грудня Харківський зоопарк зможуть відвідати усі охочі. Вхід для іногородніх на період акції – безкоштовний.

12 грудня у Харківському зоопарку провели тематичний «День зими».