У Харкові відкрили «Школу супергероїв» для онкохворих дітей (фото)

Освітній проект «Школа супергероїв» розпочав роботу на базі Міської клінічної дитячої лікарні №16.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міської ради.

У цій лікарні лікуються, зокрема, діти з онкогематологічною патологією, які змушені довго перебувати в стаціонарі та пропускати шкільні заняття.

Уроки проводитимуть для дітей різного віку, п’ять днів на тиждень. Діти навчатимуться або у загальному класі, або індивідуально, або дистанційно (якщо лікування відбувається в ізольованих боксах).

Навчатимуть дітей спеціально підготовлені вчителі Харківської загальноосвітньої школи №70, з якою адміністрація лікарні уклала договір про співпрацю. Дітям не ставитимуть оцінок і не задаватимуть домашніх завдань.

Раніше команда мережі освітнього простору «Школа супергероїв» та проекту «Право на освіту» звернулася до мера Харкова Ігоря Терехова з пропозицією організувати таку школу у місті. В результаті місто виділило гроші, у 16-й лікарні відремонтували хол другого поверху та навчальний клас, де і розташувалася «Школа».

На гроші різних організацій та благодійників були придбані нові шкільні меблі, сенсорна панель, планшети та інше обладнання.

Сьогодні відбулася презентація навчального класу та пройшов перший урок – «Урок мрії».

Довідка. Соціальний освітній проект для дітей «Школа супергероїв» розпочався у 2016 році. Організатор проекту – громадський діяч та засновник ГО «Маленьке серце з мистецтвом» Євгенія Смирнова. Перші уроки відбулися на базі Київської лікарні ОХМАТДИТ.

У 2017 році школу підтримала телеведуча куратор проекту «Право на освіту» Наталія Мосейчук. Завдяки її зусиллям з’явилася міжвідомча робоча група, що складається з представників Міністерства освіти та науки, Міністерства охорони здоров’я та громадських діячів. Було розроблено «Положення про особливості організації форми здобуття загальної середньої освіти в закладах охорони здоров’я».

28 жовтня 2021 року Кабмін своєю постановою утворив державну установу «Школа супергероїв», яка надаватиме освітні послуги дітям у стаціонарах. Фінансуватиметься установа з державного бюджету.

Харківська «Школа супергероїв» восьма в Україні.

Як повідомляв Харків Times, симфонічний оркестр Харківської філармонії зіграв для онкохворих дітей.