Влада Харкова має намір реалізувати проект розширення спуску Весніна

Фото: Харків Times

Проектні роботи з розширення спуску та вулиці Весніна завершено, тендерні процедури на даний момент припинено. Влада міста має намір реалізувати ідею організації реверсного руху трамвая зі спуску, демонтувавши одну із двох трамвайних колій, що є насьогодні.

Про це повідомив заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов на засіданні постійної комісії з питань транспорту та зв’язку міськради, передає кореспондент Харків Times.

“Доцільність (реконструкції) Весніна доведена проектом”, – наголосив Водовозов. Він зазначив, що розширити спуск Весніна будь-яким іншим чином, без демонтажу трамвайної колії, неможливо через обрив, що примикає до спуску.

“Ми робимо реверсний рух від вулиці Челюскінців – одна смуга, для того, щоб розширити спуск Весніна та вулицю Весніна. Це перший етап. На сьогоднішній день збільшити кількість одиниць рухомого складу ми не можемо. Другим етапом – ще одна колія, яка зробить рух двостороннім, але по кільцю – в районі авіазаводу з виходом на коло “Парк Горького” у березовому гаю. Внизу вони з’єднуватимуться на вулиці Челюскінців”, – сказав віцемер. Він наголосив, що після реалізації другого етапу реконструкції “не буде жодних проблем щодо кількості транспорту”.

Як повідомляв Харків Times, раніше Водовозов заявляв, що реверсивний рух трамваїв на вулиці Весніна організують цього року. Він повідомив, що планується розширення вулиці Весніна униз від вулиці Сумської. Відповідаючи на запитання журналістів про позицію активістів, які виступають проти демонтажу однієї колії на Весніна, Водовозов заявив, що це думка кількох людей.