Верховний Суд скасував дозвіл на розробку ділянки із запасом у 300 млн куб газу в Харківській області

Фото: atr.ua

Верховний суд України визнав недійсними результати аукціону, договору та дозволу, виданого на 20 років одному з товариств, на користування надрами Південно-Кисівської площі у Харківській області.

Про це Харків Times повідомили в Офісі генпрокурора України.

Початкові запаси газу на цьому родовищі становлять 308 мільйонів кубічних метрів, а нафти – 207 тисяч тонн.

За інформацією слідства, за право розробляти газоносну ділянку нібито боролися два підприємства. Насправді під час підготовки та проведення аукціону вони тісно взаємодіяли та узгоджували свою поведінку, що зводило нанівець усю змагальність торгів.

“Їх представники тісно спілкувалися між собою у день проведення аукціону. А подання документів для державної реєстрації цих суб’єктів та подання їхніх інтересів у банківській установі здійснювалося однією особою. Таким чином, ці юридичні особи порушили законодавство.”, – розповіли в Офісі генпрокурора.

Оскаржуючи результати торгів із подальшим дозволом на розробку родовища, прокуратура дійшла Верховного суду України, який погодився з висновками слідства та задовольнив позови.

Як повідомляв Харків Times, у Господарському суді Харківської області оскаржуть продаж газоносної ділянки вартістю понад 8 млрд грн.