У поліцію Харкова повідомили про замінування автомобіля біля суду та двох супермаркетів

Фото: hk.npu.gov.ua

Поліція Харкова перевіряє інформацію, що надійшла сьогодні, 20 грудня, про мінування двох супермаркетів і автомобіля, що стоїть на парковці біля суду.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Повідомлення про замінування надійшло до поліції близько 14:25. За інформацією “мінера”, вибухівку закладено в супермаркетах по вулиці Плехановській та Героїв Праці, та в припаркованому автомобілі біля будівлі суду на площі Героїв Небесної Сотні. Кому належить нібито замінований автомобіль, у поліції не уточнили.

За вказаними адресами виїхали вибухотехніки та кінологи. Інформація зареєстрована в Єдиному обліку, триває перевірка.

Зазначимо, що у будівлі на площі Героїв Небесної Сотні, 36  знаходяться Харківський апеляційний суд та Червонозаводський районний суд Харкова.

Як повідомляв Харків Times, 13 грудня через загрозу вибуху евакуювали співробітників та відвідувачів Харківського апеляційного суду та перевірили ресторан, універмаг та популярні ТРЦ.

14 грудня анонім знову повідомили про закладання вибухівки у будівлі Харківського апеляційного суду.

15 грудня електронною поштою надійшло повідомлення про замінування кількох об’єктів міста, у тому числі й вокзалу.

16 грудня поліція перевірила повідомлення про замінування головного залізничного вокзалу Харкова. Інформація очікувано не підтвердилася.

Цього ж дня на проспекті Науки у Харкові оперативники затримали чоловіка, який дезінформував правоохоронців, повідомивши про закладання вибухівки на території Південного вокзалу.

17 грудня поліція Харкова шукала вибухівку в будівлі суду на вулиці Героїв Небесної Сотні, на автовокзалі, станції “Левада” та в супермаркеті на проспекті Гагаріна. Вибухонебезпечних предметів чи речовин правоохоронці не виявили.