Харківська служба автошляхів попереджає водіїв про подальше погіршення погоди (фото, відео)

Фото: kh.ukravtodor.gov.ua

Проїзд державними шляхами області забезпечений. Асфальт на дорогах мокрий та оброблений протиожеледними матеріалами. Але на 100% це не рятує. До того ж, за прогнозом синоптиків, починаючи з 21 грудня на Харківщині суттєво знизиться температура.

Про це Харків Times повідомили в Службі автомобільних доріг області.

Вранці та вдень 19 грудня в регіоні йшов мокрий сніг різної інтенсивності з поривами вітру 15–20 м/с. У другій половині дня сніговий циклон досяг пікових показників за швидкістю вітру та товщиною снігового покриву, в Ізюмському районі спостерігалася низова хуртовина. Температура протягом доби коливалася від -1°С до +1°С.

Техніка працювала цілодобово. У неділю та ніч на понеділок державні дороги області чистили близько 180 машин та понад 200 робочих.

Для забезпечення безперебійного та безпечного проїзду шляхами області було використано 2 595 кубометрів піщано-сольової суміші, 246 кубометрів відсіво-соляної суміші та 231 т технічної солі.

Сьогодні вранці у регіоні хмарно, слабкий сніг триває у південній, південно-східній та центральній частинах області. На решті території області без істотних опадів. Температура від -1°С до -2°С.

Наразі задіяно 70 одиниць спецтехніки. Вони розчищають узбіччя від скупчень мокрого снігу, а також обробляють протиожеледними сумішами дороги державного значення. Ускладнень руху зараз немає.

За прогнозами синоптиків, починаючи з 21 грудня у Харківській області відбудеться істотне зниження температури.

  • 21 грудня (вівторок). Хмарно. Невеликий сніг. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер північно-західний, 7–12 м/с. Температура повітря вночі 9°С–14°С морозу, вдень — 7°С–12°С морозу.
  • 22 грудня (середа). Хмарно з проясненнями. Без істотних опадів. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер західний, 7–12 м/с. Температура повітря вночі 14 ° С-19 ° С морозу, вдень — 9°С–14°С морозу.
  • 23 грудня (четвер). Мінлива хмарність. Без істотних опадів. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер південно-західний, 5–10 м/с. Температура повітря вночі 16°С–21°С морозу, вдень — 7°С–12°С морозу.

Дорожники нагадують, що на засніженій або вкритій льодом дорозі гальмівний шлях збільшується в рази та закликають відмовитися від ризикованих маневрів і з особливою обережністю рухатися мостами та естакадами.

При службі автомобільних доріг створено графік цілодобового чергування робітників та спеціальної техніки, здійснюється постійний моніторинг стану дорожнього покриття, у т.ч. за допомогою камер відеоспостереження.

У разі ускладнення руху автошляхами державного значення водії можуть пов’язати з диспетчером за номером: 0573367700 (цілодобово).

Стоянки та місця відстою для транспортних засобів зображені на Google карті.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові та області жовтий рівень небезпеки: ожеледиця та туман.

У Харківській області через негоду потрапили в халепу три легковики, дві вантажівки та мікроавтобус.