МОЗ зробило обов’язковою вакцинацію від коронавірусу для медиків та комунальників

Фото: zoda.gov.ua

Міністерство охорони здоров’я України доповнило перелік професій, для яких потрібна обов’язкова вакцинація проти COVID-19. Наказ почне діяти за місяць після дати опублікування, 17 грудня.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі МОЗ.

Відповідно до наказу, на період дії карантину обов’язкової вакцинації проти COVID-19 також підлягають працівники:

  • органів місцевого самоврядування;
  • закладів охорони здоров’я державної та комунальної форм власності;
  • комунальних підприємств, установ та організацій.

“Працівники органів місцевого самоврядування, закладів охорони здоров’я державної та комунальної форм власності, а також, комунальних підприємств найбільше взаємодіють із великою кількістю людей, а тому мають підвищений ризик інфікуватися на коронавірусну хворобу. Між тим, 9 із 10 госпіталізованих – невакциновані та не були захищені від тяжкого перебігу коронавірусної хвороби. Це рішення необхідне для захисту життя і здоров’я українців”, – наголосив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Працівників цих установ, які не зроблять щеплення проти COVID-19 протягом цього періоду, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати.

Обов’язкової вакцинації не підлягають лише ті, хто має абсолютні протипоказання до щеплення.

Раніше список професій з обов’язковою вакцинацією включав педагогів та чиновників. З 8 листопада невакцинованих представників цих професій стали усувати від роботи.

У листопаді МОЗ розширило список професій з обов’язковою вакцинацією від коронавірусу. Відповідно до наказу до 9 грудня повинні були зробити щеплення від коронавірусу співробітники центральних органів виконавчої влади, соцпрацівники, співробітники підприємств, установ та організацій державної власності, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави.

Як повідомляв  Харків Times, у Харківській області станом на 8:00 18 грудня виявили 240 911 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 278 — минулої доби. Вакцинували у п’ятницю другою дозою 6296 осіб.