В Харкові фармацевта підозрюють у розповсюдженні наркотиків

Правоохоронці повідомили про підозру 43-річній співробітниці однієї з аптек у Основ’янському районі Харкова. За продаж нарковмісних препаратів без рецепта лікаря жінці загрожує покарання від штрафу до трьох років позбавлення волі.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Слідство встановило, що 43-річна жінка, яка працювала фармацевтом в одній із аптек, розташованих на території Основ’янського району Харкова, незаконно — без рецепта лікаря — продавала бажаючим препарати, що містять кодеїн.

Судячи з наданих прокуратурою світлин, йдеться про співробітницю скандально відомої аптечної мережі «Мега».

Своїми діями фармацевт порушила вимоги Закону України «Про наркотичні засоби, психотропні речовини та прекурсори», Закону України «Про заходи протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів та зловживання ними» та низки підзаконних нормативних актів.

16 грудня жінці-фармацевту повідомили про підозру за ч. 1 ст. 320 КК.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною. діяльністю терміном до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, у лютому біля аптеки «Мега» на ХТЗ виникла сутичка: спочатку прийшли борці з наркотиками, потім — борці з борцями. Хтось стріляв. Поліція затримала 20 людей.

Влітку у Харкові поліція викрила аптечну мережу, в якій торгували наркотиками.