Афера на мільйон у Харкові: обвинувачених вже двоє, справу передано до суду

За незаконну “приватизацію” двох квартир на Салтівці загальною вартістю понад мільйон гривень підуть під суд 37-річний шахрай зі стажем та його 40-річна спільниця. За ч. 3 та 4 ст. 190 КК їм загрожує до 12 років ув’язнення та конфіскація майна.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Досудове розслідування встановило, що раніше судимий за аналогічні злочини 37-річний чоловік та його 40-річна спільниця вирішили прибрати до рук квартири на пр. Тракторобудівників та вул. Валентинівській у Харкові.

Знаючи про те, що квартири не були приватизовані, шахраї за допомогою підроблених документів та підставних осіб зареєстрували право власності на вказану нерухомість. А потім немов би продав немов би покупцям, які насправді ніяких квартир не бачили, а просто отримали невелику плату за свої підписи на фіктивних документах.

Згідно з висновками оціночно-будівельних експертиз, ринкова вартість двох квартир становить понад 1,3 млн. грн.

16 грудня 2021 року Київська окружна прокуратура Харкова передала обвинувальний акт щодо зазначених осіб до Київського районного суду Харкова.

Кримінальному дуету висунули звинувачення за фактом шахрайства, скоєного повторно та за попередньою змовою групою осіб у великих та особливо великих розмірах (ч. 3, ч. 4 ст. 190 КК).

Максимальна санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років із конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, 28 вересня 2021 року про підозру у шахрайстві слідчі повідомили лише чоловіка. Спільники тоді ще не були встановлені.