Харківський вокзал «замінував» мешканець Миколаївської області

Харківські поліцейські затримали чоловіка, який повідомив про замінування залізничного вокзалу у Харкові.

Мотиви його вчинку встановлюються. Відкрито кримінальне провадження.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

16 грудня близько 13:00 на спецлінію «102» зателефонував невідомий чоловік і заявив про те, що на території залізничного вокзалу закладено вибухівку.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група Харківського райуправління поліції №3 та спеціалісти управління вибухотехнічної служби ГУНП у Харківській області. Під час ретельної перевірки приміщення вокзалу та привокзальної території вибухонебезпечних предметів та речовин виявлено не було.

Проте поліцейські встановили, що неправдивий виклик зробив 35-річний житель Миколаївської області, раніше судимий за аналогічні, а також майнові злочини та завдання тілесних ушкоджень.

«Підривника» затримали на проспекті Науки у Харкові. Правоохоронці вилучили у нього мобільний телефон, з якого надійшов виклик.

Порушника затримано у порядку ст. 208 КПК.

За фактом події порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 КК (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення або пошкодження об’єктів власності). Санкція статті передбачає від 2 до 6 років ув’язнення.

Вирішується питання повідомлення про підозру зловмисника.

Досудове розслідування продовжується.

Як повідомляв Харків Times, 15 грудня електронною поштою надійшло повідомлення про замінування кількох об’єктів міста, у тому числі й вокзалу.

16 грудня поліція перевірила нове повідомлення про замінування головного залізничного вокзалу Харкова. Інформація очікувано не підтвердилася.