Суд у Змієві відправив серійного викрадача за ґрати на 5,5 років

Фото: khar.gp.gov.ua

Зміївський районний суд Харківської області визнав винним 34-річного чоловіка у серії угонів автомобілів та призначив йому покарання. Обвинуваченого засудили до п’яти років та шести місяців позбавлення волі без конфіскації майна.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, протягом 2021 року обвинувачений, будучи напідпитку, кілька разів намагався викрасти чужі авто. Частину спроб чоловік зумів довести до логічного завершення. Як правило, діяв він за схемою: розбивав цеглою скло, залазив у салон авто, пошкоджував замок запалювання та намагався завести двигун.

Таким чином він викрав ВАЗ у червні 2021 року. Наступна спроба викрасти Audi А6 зазнала фіаско – зловмисника зупинила господиня авто і свідок.

Після затримання автокрадія з’ясувалося, що раніше він був засуджений. Суд визнав його винним за фактами незаконного заволодіння та замахів на незаконне заволодіння транспортними засобами (ч. 2, 3 ст. 15, ч. 2 ст. 289, ч. 2 ст. 289) КК України).

Вирок Зміївського райсуду поки що не набув чинності, оскільки не минув час на апеляційне оскарження.

Як повідомляв  Харків Times, суд відправив під стражу викрадача автомобілів, який украв дві машини на території Куп’янського району, а третю — не встиг.