Суд повернув громаді водойму у Лозівському районі

Фото: ХарківTimes

Господарський суд Харківської області задовольнив позов Лозівської окружної прокуратури Харківської області про розірвання договору оренди з фізичною особою-підприємцем та повернення земельної ділянки водного фонду у відання територіальної громади.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

У 2007 році розпорядженням однієї з районних державних адміністрації фізичній особі-підприємцю надано в оренду на 50 років земельну ділянку, розташовану в Лозівському районі, для рибогосподарських потреб. Площа ділянки із розташованою на ній водоймою складає майже 14 га, а її вартість — 1,2 млн грн.

“Прокуратурою встановлено, що у 2020 та 2021 роках орендарем порушено умови договору. Зокрема, у межах прибережної захисної смуги, навколо водойми, самовільно побудовано нежитлові споруди для утримання худоби. Крім того, виявлено часткове розорювання прибережної захисної смуги для ведення городництва, що є порушенням вимог Водного та Земельного кодексів України. Зазначені порушення чинного законодавства стали підставою для направлення прокуратурою відповідного позову до суду в інтересах держави в особі однієї із сільських рад Лозівського району до фізичної особи-підприємця про розірвання договору оренди та повернення вказаної земельної ділянки у відання територіальної громади. У грудні 2021 року суд задовольнив зазначену позовну заяву”, – йдеться у повідомленні.

Рішення суду ще не набрало законної сили, оскільки не вичерпаний строк його апеляційного оскарження.

Як повідомляв Харків Times, Господарський суд Харківської області ухвалив повернути державі в особі університету приміщення та земельну ділянку, які підприємець використовував як автомайстерні, але при цьому не сплачував оренду.