Справу водія фури, який збив двох дітей на Великій Кільцевій, передали до суду

Обласна прокуратура затвердила та направила до Орджонікідзевського районного суду Харкова обвинувальний акт щодо 33-річного водія фури DAF XS, підозрюваного у тому, що 4 жовтня він збив на пішохідному переході двох 12-річних хлопчиків.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

«Наближаючись до нерегульованого пішохідного переходу, водій не зменшив швидкість, не зупинив транспортний засіб та скоїв наїзд на двох 12-річних хлопців, які перетинали проїзну частину по вказаному переходу», – вважають у прокуратурі.

Один із хлопчиків від травм помер у лікарні, не приходячи до тями, другий – отримав численні тяжкі тілесні ушкодження.

Судитимуть водія за «порушення правил дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого» (ч. 2 ст. 286). Максимальне покарання, яке він може отримати – 8 років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, 4 жовтня близько 16:45 в районі будинку №3 А по вулиці Великій Кільцевій у Харкові автомобіль «DAF XS» з напівпричепом збив двох підлітків. Хлопчиків із тяжкими травмами доправили до Харківської міської лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги.

У ніч із 4 на 5 жовтня один з хлопчиків, доставлений до лікарні у стані клінічної смерті, у глибокій комі, від тяжких травм помер. У другого потерпілого медики діагностували забій мозку та скелетну травму.